fbpx

שאלות ותשובות

כל מה שתרצו לדעת עלינו ואף יותר

"כלכלה לדוברי עברית" הוא מיזם עצמאי שהוקם על ידי יאיר טלמון, שאסף סביבו קבוצה של חברים וחברות שחושבים שכלכלה יכולה להיות נגישה ופשוטה להבנה (ואפילו כיף!), שמתעצבנים מידי פעם על איך שסוגיה כלכלית מוצגת בתקשורת או על איך שדנים בה מקבלי החלטות, ששואפים שיותר אנשים יקחו חלק בדיון הציבורי על נושאים כלכליים-חברתיים ושמאמינים שהדיון הציבורי בחברה הישראלית יכול להיות סובלני יותר, מורכב יותר ומעמיק יותר, בכלכלה ובכלל.

השם משחק עם הסלנג "דבר עברית!" במובן של "דבר ברור!" (בניגוד ל"זה נשמע לי כמו סינית", המוניטין הרגיל של כלכלה). הוא נועד לרמוז על כך שכלכלה היא שפה ויכולה להיות פשוטה וברורה.

שם המיזם בערבית הוא לא תרגום מילולי אלא רעיוני. בתעתוק זה "איקתיסאד בלעמיה" שמשמעותו "כלכלה מדוברת" או "כלכלה עממית", יעני כמו ערבית מדוברת.

אנחנו מלמדות ומלמדים קורסים והרצאות בנושאי כלכלה וחברה. כיפיות, מעניינות, פעילות, מחוברות למה שקורה בארץ. ההרצאות הן בנות שעה וחצי ועוסקות בנושאים שונים שעל סדר היום הכלכלי-חברתי בישראל, כמו יוקר המחייה, צמצום פערים, שוק חופשי ותקציב המדינה. דרך הדיון בנושאים האלה, לומדים מושגים וגישות בכלכלה ורוכשות כלים להשתתף בדיונים כלכליים.

יש לנו שתי מטרות: האחת היא להנגיש את השפה הכלכלית. כלומר, לעורר סקרנות, ולתת לכמה שיותר אנשים את הבטחון והכלים "לדבר" כלכלה, להשתתף ולהשפיע. המטרה השנייה היא לקדם דיון ציבורי מעמיק, מורכב וסובלני בחברה הישראלית, בנושאי כלכלה ובכלל. למה המטרות האלה מעניינות אותנו? אפשר לקרוא כאן.

אנחנו מלמדים כיום באופן קבוע קהלים מגוונים, מחניכי מכינות קדם צבאיות ועד מנהלות בכירות בתוכניות מנהיגות ציבורית. הנושאים הם אותם הנושאים, אבל אנחנו דואגים להתאים כל הרצאה או קורס לרקע, לעניין ולידע המוקדם של הקבוצה.

על הקורסים וההרצאות שלנו אפשר לקרוא כאן. אם זיהיתם משהו שמעניין אתכם במיוחד – נפלא. בכל מקרה, נשמח לחשוב יחד אתכם איזה תוכן מתאים ורלוונטי למאפיינים והצרכים של הקבוצה. רוצים הרצאה בנושא שלא מופיע ברשימה? דברו איתנו! הרבה מההרצאות של המיזם "נולדו" בעקבות בקשות הקהל.

אפשר להזמין אותנו להרצות בארגון שלכן או לקבוצת חברים בטופס המקוון או בטלפון של מאי, 054-7751763.  מידי פעם יש לנו גם קורסים פתוחים לציבור הרחב ב"בתי פרת" בירושלים ותל אביב.

בשביל זה תצטרכו ליצור איתנו קשר (אל דאגה, אנחנו נחמדים). כחלק מהפעילות החברתית של המיזם, יש לנו תעריף מסובסד למכינות קדם צבאיות, שנות שירות וכדומה. המחיר משתנה בין הרצאה בודדת לבין קורס מלא. מוזמנים ומוזמנות לפנות אלינו ולקבל הצעת מחיר בטופס המקוון או בטלפון של מאי – 0547751763.

אם אין ברירה אחרת. מניסיוננו, מפגש פנים אל פנים הוא הרבה יותר אפקטיבי וכיפי.

המיזם מכוון להשפיע על הדיון הציבורי עצמו ולא לקדם עמדה כזו או אחרת. אנחנו מאמינים שדיון ציבורי רב משתתפים, מגוון ומעמיק בנושאים כלכליים-חברתיים הוא בעל ערך בפני עצמו: הוא מחדד עמדות ותפיסות, מעודד סובלנות ומהווה מקור לרעיונות חדשים ויצירתיים. בגלל זה אנחנו מצליחים להביא לצוות שלנו מרצים ומרצות בעלי עמדות כלכליות ורקע מקצועי מגוונים. חוץ מזה, אנחנו קצת כופרים במושגים האלה.

לא. אנחנו לא אובייקטיביים ולכל אחד ואחת מאיתנו יש עמדות כלכליות. אנחנו כן עושים מאמץ גדול להיות מאוזנים. יש לנו גם הנחות יסוד מסוימות: בגדול אפשר להגיד שמה שאנחנו מלמדים זה המיינסטרים הכלכלי. אנחנו לא טוענים שכל מה שאנחנו מלמדים הוא "נכון", אבל אנחנו חושבים שכדי להעביר ביקורת, אפילו רדיקלית, צריך להבין קודם את החומר.

אנחנו מממנים את עצמנו. המיזם הוא עסק חברתי ופעילותו מתבססת על הכנסות מהרצאות ועל התנדבות, כלומר – אנחנו לא מקבלים כספי פילנתרופיה, תרומות או תמיכות.

עסק חברתי הוא ארגון שמצד אחד המטרה שלו היא לשנות לטובה משהו בחברה, ומצד שני הוא שואף לייצר התנהלות כספית מאוזנת, ללא תמיכות או תרומות. זה אומר שאנחנו גובים תשלום על כל הרצאה. זה גם אומר שהרבה מהפעילות מושתת על התנדבות.

להצטרף – בטח! כמתנדבים ומתנדבות יש לנו המון דברים שבהם אפשר לעזור: כתיבת תוכן, פיתוח הדרכה, חיבור לארגונים חדשים המעוניינים בהרצאות וקורסים בכלכלה ועוד. כמרצים ומרצות – גם כן. פעם בשנה אנחנו מגייסים צוות באופן מסודר, אבל לעיתים אנחנו מחפשים גם לאורך השנה. אם אתן מעולות בהדרכה, מתלהבות מכלכלה ויודעות לייצר אווירה טובה וחיובית – בקרו בעמוד ההצטרפות שלנו, או כתבו לנו לפרטים נוספים. גם בנים כמובן.

לגבי תרומה – תודה! אבל לא, אי אפשר לתרום – ראו את השאלה על מי מממן אותנו. אבל אם תרצו לעזור לנו להתפתח – פשוט הזמינו הרצאות וקורסים! נשמח לתמחר אותם ביוקר 🙂 כמובן שהחיסרון של השיטה הזו ביחס לתרומה הוא שנאלץ לחלוק 17% עם הממשלה (כלומר – מע"מ).

נשארת עדיין
ללא תשובה?

אפשר לשאול אותנו ישירות